width=

Pripremite:

Biskvit:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 2 žlice kakaa
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo

Krema:
• 5 žumanjka
• 15 dag šećera
• 1,5 dl mlijeka
• 4 žlice brašna
• 125 dag maslaca
• 2 kivija (ili marelice izrezati na sitne komade)
• ½ l vrhnja za šlag
• 1 vrećica šlagfixa
• 2 vrećice preljeva za torte

Priprema:

Za biskvit:
Mikserom izmiješajte sve sastojke za biskvit i podijelite na dva jednaka dijela.U jedan dio staviti kakao, te ispecite žutu i tamnu koru (na 180 ºC oko 20 min.)

Za kremu:
Žumanjke mutite na pari te dodajte mlijeko, vaniliju, brašno i kivi. Kada se zgusne, prohladiti i umješajte izmućen maslac. Vrhnju dodajte šlag fix (šećer po želji), te ga istucite. Pečene kore prepolovite uzdužno i punite kremom i šlagom. Vrh torte ukrasite kriškama kivija ili marelica, te ga zaljite preljevom za torte kojeg ste napravili prema uputama na vrećici.

Prethodni članakŠufnudle u umaku od gljiva
Sljedeći članakPita od ribiza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.