PRIPREMA ŠUFNUDLE:
• 1 kg glatkog brašna
• 3/4 kg bijelog krumpira
• 2 jaja
• 10 dag margarina
• 1 žlicica soli
• 3-4 žlice ulja

UMAK OD GLJIVA:
• malo bijelog vina
• 50 dag šampinjona
• 1 kiselo vrhnje
• 1 vrhnje za kuhanje
• malo vode
• maslac
• 2 glavice luka
• sol

PRIPREMA:

ŠUFNUDLE
Krumpir skuhajte, ogulite i protisnite, dodajte brašno, jaja, margarin i sol te umijesiti tijesto dodavajući brašno dok se ne prestane lijepiti. Od tijesta oblikujte kobasice, režite ih na komadiće koje međudlanovima oblikujete u valjuške i staviti kuhati u posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, tada ih procijediti.

UMAK
Očistiti gljive te ih staviti prijati na luk, koji ste prethodno već stavili na ulje. Dolijte vode i bijelog vina, te pustite da se krčka još malo. Nakon toga dodajte malo maslaca i kiselo vrhnje, te ostavite još neko vrijeme na vatri. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se još malo kuha. Šufnudle prelijte umakom i servirajte te ih s malo narezanog parmezana.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPikantni gulaš
Sljedeći članakNježna voćna šnita
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.