PRIPREMA ŠUFNUDLE:
• 1 kg glatkog brašna
• 3/4 kg bijelog krumpira
• 2 jaja
• 10 dag margarina
• 1 žlicica soli
• 3-4 žlice ulja

UMAK OD GLJIVA:
• malo bijelog vina
• 50 dag šampinjona
• 1 kiselo vrhnje
• 1 vrhnje za kuhanje
• malo vode
• maslac
• 2 glavice luka
• sol

PRIPREMA:

ŠUFNUDLE
Krumpir skuhajte, ogulite i protisnite, dodajte brašno, jaja, margarin i sol te umijesiti tijesto dodavajući brašno dok se ne prestane lijepiti. Od tijesta oblikujte kobasice, režite ih na komadiće koje međudlanovima oblikujete u valjuške i staviti kuhati u posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, tada ih procijediti.

UMAK
Očistiti gljive te ih staviti prijati na luk, koji ste prethodno već stavili na ulje. Dolijte vode i bijelog vina, te pustite da se krčka još malo. Nakon toga dodajte malo maslaca i kiselo vrhnje, te ostavite još neko vrijeme na vatri. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se još malo kuha. Šufnudle prelijte umakom i servirajte te ih s malo narezanog parmezana.

Prethodni članakPikantni gulaš
Sljedeći članakNježna voćna šnita
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.