• 30 dag junetine ili govedine
• 30 dag svinjetine
• 10 dag špeka
• 2 glavice crvenog luka
• crvena i žuta svježa paprika
• 15 dag svježe rajčice
• 2 češnja češnjaka
• slatke paprike
• sol
• papar
• oštro brašno
• 0,20 dcl gove đeg temeljca
špek narezan na kockice propirjajte sa crvenim lukom narezanim na rezance. Kad malo omekšaju, dodajte očišćene i oprane paprike rezane isto na kockice, a uz to dodajte i na sitno rezan češnjak. Stavite meso na luk, rezan na kocke i pirjajte ga. Ocistite rajčice i narežite ih na kockice. Kada se meso propirjalo, sve malo pobrašnite i posipite slatkom mljevenom paprikom (može i malo ljute), prepržite brašno i papriku pa dodajte goveđ u juhu, začinite solju i paprom, te pustite da se meso pirja u tom umaku. Sve zajedno pirjajte dok meso ne omekša (oko 45 minuta do sat vremena, sve ovisi o tvrdoći mesa).