• 30 dag junetine ili govedine
• 30 dag svinjetine
• 10 dag špeka
• 2 glavice crvenog luka
• crvena i žuta svježa paprika
• 15 dag svježe rajčice
• 2 češnja češnjaka
• slatke paprike
• sol
• papar
• oštro brašno
• 0,20 dcl gove đeg temeljca

špek narezan na kockice propirjajte sa crvenim lukom narezanim na rezance. Kad malo omekšaju, dodajte očišćene i oprane paprike rezane isto na kockice, a uz to dodajte i na sitno rezan češnjak. Stavite meso na luk, rezan na kocke i pirjajte ga. Ocistite rajčice i narežite ih na kockice. Kada se meso propirjalo, sve malo pobrašnite i posipite slatkom mljevenom paprikom (može i malo ljute), prepržite brašno i papriku pa dodajte goveđ u juhu, začinite solju i paprom, te pustite da se meso pirja u tom umaku. Sve zajedno pirjajte dok meso ne omekša (oko 45 minuta do sat vremena, sve ovisi o tvrdoći mesa).

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTalijanski sendvič
Sljedeći članakŠufnudle u umaku od gljiva
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.