• 20 dag brašna
• 1 dag svježeg kvasca
• ½ žlice meda
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 žlica origana
• 125 ml tople vode
• sol
• 5 dag pelata
• 5 dag mladog luka
• 15 dag sira (npr. gauda)
• 10 dag kuhane šunke

Stavite brašno u zdjelu i utisnite rupu u brašnu u koju izdrobite kvasac, te dodajte vodu i med. Sve zajedno mijesite dok ne dobijete tijesto. Ostavite ga 10 minuta da se odmori. Zatim tijestu dodajte maslinovo ulje, origano i sol, te pokriveno stavite 15 minuta na neko toplo mjesto. Nakon toga izvaljajte tijesto i napunite nasjeckanim mladim lukom, pelatom, sirom i šunkom (najbolje izrezanom na tanke šnite). Tijesto oblikujte u četverokut i u zagrijanoj pećnici pecite 25 min na 200 °C.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPravilnik o dopunskim djelatnostima na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima
Sljedeći članakPikantni gulaš
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.