width=• 20 dag brašna
• 1 dag svježeg kvasca
• ½ žlice meda
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 žlica origana
• 125 ml tople vode
• sol
• 5 dag pelata
• 5 dag mladog luka
• 15 dag sira (npr. gauda)
• 10 dag kuhane šunke

Stavite brašno u zdjelu i utisnite rupu u brašnu u koju izdrobite kvasac, te dodajte vodu i med. Sve zajedno mijesite dok ne dobijete tijesto. Ostavite ga 10 minuta da se odmori. Zatim tijestu dodajte maslinovo ulje, origano i sol, te pokriveno stavite 15 minuta na neko toplo mjesto. Nakon toga izvaljajte tijesto i napunite nasjeckanim mladim lukom, pelatom, sirom i šunkom (najbolje izrezanom na tanke šnite). Tijesto oblikujte u četverokut i u zagrijanoj pećnici pecite 25 min na 200 °C.

Prethodni članakPravilnik o dopunskim djelatnostima na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima
Sljedeći članakPikantni gulaš
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.