Pita od ribiza

176

TIJESTO
• 25 dag brašna
• 12,5 dag maslaca
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 10 dag šećera
• prstohvat soli
• 2 žumanjka
• korica od pola limuna

NADJEV
• 50 dag ribiza
• 4 bjelanjka
• 15 dag šećera
• 1 žlica gustina

Od svih sastojaka izradite tijesto i stavite da se hladi oko pola sata. Nakon toga razvaljajte ga i stavite na lim obložen masnim papirom. Na razvaljano tijesto stavite opet komad papira za pečenje, te sve skupa pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice. U međ uvremenu od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Dodajte šećer dobro izmješan s gustinom, mješajte sa snijegom još nekoliko minuta. Ribize oprezno promješajte s kremom, stavite na biskvit i poravnajte. Temperaturu pećnice smanjite na 150 stupnjeva i sve zajedno pecite još 35-40 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakNježna voćna šnita
Sljedeći članakRužičaste praline
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.