• 4 jaja
• 16 dag brašna
• 16 dag šećera u prahu
• 2 žlice tople vode
• 4 žlice ruma
• 2 žlice pekmeza (npr. od trešnje)
• 2 dag tamne čokolade (ribane)
• 16 dag šećera u prahu (za glazuru)
• 3 žlice crnog vina
• 2 žlice ruma (za glazuru)

BISKVIT
Žumanjke pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom u prahu. (tko želi može dodati i malo soka od limuna). Istucite pjenasto. Isto tako istucite bjelanjke, te ih dodajte prvoj smjesi. Pecite na 220 ºC, 10 – 15 minuta, te ostavite da se ohladi.

KREMA
Razrežite biskvit na dvije polovice. Pomiješajte rum, pekmez i čokoladu te namažite na jednu polovicu. Poklopite drugom polovicom. Sve skupa izrežite u male kockice.

GLAZURA
šećer u prahu pomiješajte s crnim vinom, rumom, na način da dobijete glatku smjesu. Time premažite kockice, te ostavite da se osuše.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPita od ribiza
Sljedeći članakKrekeri
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.