Podloga:
✦200 g mljevenih petit keksa
✦50 g prženih mljev. badema
✦125 g maslaca
✦6 žlica mlijeka
Priprema: Pomiješati mljevene kekse, mljevene bademe, otopljeni i malo ohlađen maslac i mlijeko. Utisnuti u kalup promjera 26 cm. Ostaviti pola sata u hladnjaku.
Krema:
✦500 g svježeg sira
✦100 g šećera u prahu
✦150 g bijele čokolade
✦300 ml vrhnja za šlag
✦70 g kokosovog brašna
✦1 mljevena želatina
Priprema: Svježi sir izmiksati sa šećerom u prahu. Dodati na pari otopljenu bijelu čokoladu i izmiksano vrhnje za šlag. Na kraju umiješati kokosovo brašno. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici, otopiti na laganoj vatri i pomiješati sa 2 – 3 žlice kreme pa sjediniti s ostatkom kreme. Kremu rasporediti po podlozi i staviti u hladnjak.
Ganache:
✦75 ml vrhnja za šlag
✦200 g bijele čokolade
Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu miješati na laganoj vatri dok se ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ukrasiti s kokosovim brašnom i Raffaello kuglicama.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode