width=Podloga:
Dvije biskvitne rolade punjene pekmezom od bresaka ili kremom

Nadjev:
– 6 listića želatine
– 1 veći kompot od bresaka
– 10 dag šećera u prahu
– 50 dag sirnog namaza
– 1,5 dl jogurta
– 1 dl likera od jaja

Ukrašavanje:
– 1 dl slatkog vrhnja
– dvije polovice bresaka narezanih na kriške

Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu. Ocijedite breskve i dvije polovice odvojite za ukrašavanje, a ostale nasjeckajte na kockice. Promiješajte sir s jogurtom, likerom i šećerom. Zagrijte 1,5 dl soka od kompota i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Primiješajte smjesi sira i dodajte breskve.

Postupak: Pripremljenu podlogu za tortu premažite nadjevom i ostavite u kalupu 3 sata da se stisne.

Priprema: Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama bresaka.

Savjet: Ova torta može se pripremiti i s drugim voćem iz kompota, marelicama, kruškama ili mandarinama.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice

Prethodni članakAgencija odobrila 769 projekata malih poljoprivrednika vrijednih 87,5 milijuna kuna
Sljedeći članakAlkazar kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.