Alkazar kocke. Božanstvene kocke za sve ljubitelje čokolade koje se brzo naprave, a nestanu još brže. Vrijeme je da se razmazite njihovim okusom!

 width=Tijesto:
– 10 jaja
– 20 dag šećera
– 5 dag maslaca
– 5 dag kakaa
– 10 dag oštrog brašna

Krema:
– ½ l vrhnja za šlag
– 50 dkg čokolade za kuhanje
– 10 dkg maslaca

Priprema: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati omekšani maslac, brašno pomiješano s kakaom i kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu razdijeliti na tri dijela i ispeći tri biskvita na papiru za pečenje na 180 °C, ili peći na velikom limu pa uzdužno rezati na tri dijela.

Priprema: Rastopiti na pari i kad se krema malo stisne, za pola sata do sat, slagati biskvit, krema, biskvit, krema, biskvit, krema.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakRolada torta
Sljedeći članakBakine octene kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.