Bakine octene kiflice. Jednostavne i brze kiflice koje se tope u ustima, a okusom vraćaju u djetinjstvo, neizostavan su sastojak blagdanskog stola.

 width=Tijesto:
– 50 dag margarina
– 60 dag oštrog brašna
– 2 žlice alkoholnog octa
– 10 žlica hladne vode

Nadjev:
džem od crvenog ribiza ili po želji

Dekoracija:
– šećer u prahu

Priprema tijesta: Margarin usitniti i izmrviti s brašnom. Dodati ocat i vodu, pa zamijesiti tijesto. Tijesto staviti u vrećicu za zamrzavanje i ostaviti minimalno dva sata u hladnjaku. Nakon hlađenja tijesto podijeliti na šest dijelova. Razvaljati krugove, a krugove podijeliti režući ih u trokute.

Priprema nadjeva: Na podnožje svakog trokuta staviti žličicom džem i motati prema vrhu trokuta u kiflicu. Slagati u lim na papir za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 °C.

Priprema dekoracije: Vruće kiflice bogato uvaljati u šećer u prahu.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2