Pripremite za podlogu:
170 g čokolade za kuhanje
170 g maslaca
125 g brašna
2 žlice kakaa
3 jaja
150 g šećera
nekoliko kapi esencije vanilije
 

Pripremite za kremu od sira:
600 g krem-sira
4 žlice šećera
2 jaja 
 

Pripremite za preljev od voća:
450 g smrznutoga šumskog voća
50 g šećera u prahu 

Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. Čokoladi dodajte kakao. Pomiješajte jaja sa šećerom i vanilijom pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte i brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu čokoladu. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva pa u njoj pecite podlogu 20 minuta ili dok se ne uhvati korica.

Izmiješajte sir s jajima i šećerom pa sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu. Izvadite podlogu iz pećnice pa na nju nježno izlijte pripremljenu kremu od sira. Vratite sve u pećnicu, pojačajte temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 30 minuta. Pečeni kolač dobro ohladite prije nego što ga izvadite. 

Priredite i papir za pečenje, te kalup za tortu promjera 23 cm.

Voće otopite pa ga pomiješajte sa šećerom. Kuhajte na laganoj vatri dok voće ne pusti sok. Još kratko prokuhajte da se sok malo zgusne. Prelijte preko narezanih komada torte. 

Prethodni članakKolač od badema i piškota
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.