Pripremite za podlogu:
170 g čokolade za kuhanje
170 g maslaca
125 g brašna
2 žlice kakaa
3 jaja
150 g šećera
nekoliko kapi esencije vanilije
 

Pripremite za kremu od sira:
600 g krem-sira
4 žlice šećera
2 jaja 
 

Pripremite za preljev od voća:
450 g smrznutoga šumskog voća
50 g šećera u prahu 

Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. Čokoladi dodajte kakao. Pomiješajte jaja sa šećerom i vanilijom pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte i brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu čokoladu. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva pa u njoj pecite podlogu 20 minuta ili dok se ne uhvati korica.

Izmiješajte sir s jajima i šećerom pa sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu. Izvadite podlogu iz pećnice pa na nju nježno izlijte pripremljenu kremu od sira. Vratite sve u pećnicu, pojačajte temperaturu na 170 stupnjeva i pecite još 30 minuta. Pečeni kolač dobro ohladite prije nego što ga izvadite. 

Priredite i papir za pečenje, te kalup za tortu promjera 23 cm.

Voće otopite pa ga pomiješajte sa šećerom. Kuhajte na laganoj vatri dok voće ne pusti sok. Još kratko prokuhajte da se sok malo zgusne. Prelijte preko narezanih komada torte. 

Prethodni članakKolač od badema i piškota
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.