Toblerone torta

119

– 15 dag margarina
– 20 dag čokolade
– 2 žlice meda
– 20 dag šećera
– 1 dl koka kole
– 80 dag krupno mljevenih lješnjaka
– 80 dag krupno mljevenih badema
– 20 dag mljevenog keksa

  GLAZURA
– 5 dag crne čokolade
– 5 dag bijele čokolade
– 3 žlice ulja 

Lagano otopite margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine i rastope. U masu dodajte lješnjake, bademe i kekse. Dobijenu masu ulijte u trouglastu posudu u koju ste prethodno stavili prozirnu foliju, kako bi kolač lakše izvadili. Kolač stavite u frižider ili zamrzivač da se masa stisne. Bijelu i tamnu čokoladu rastopite s malo ulja. Izvadite kolač iz posude odvojite foliju i prelijte ga glazurom od čokolade.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPita od šipkova pekmeza
Sljedeći članakCijepljenje presadnice povrća
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.