Za biskvit:
– 12 dag maslaca sobne temperature
– 30 dag šećera
– 2 jaja
– 2 žličice tekuće crvene boje
– pola mahune vanilije
– 2 žlice kakaa
– 250 ml mlaćenice
– 1/2 žličice soli
– 25 dag brašna
– 1 žlica gustina
– 1 žličica sode
– 1 žličica jabučnog octa
Krema:
– 800 ml mlijeka
– 4 žlice gustina
– 3 žlice šećera
– 20 dag maslaca sobne temperature
– šećer u prahu
Priprema:
Za biskvit:
Kremasto izmiksajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja jaja miksajte oko pola minute. Dodajte boju, sadržaj pola mahune vanilije i kakao pa promiješajte. Mlaćenicu pomiješajte sa solju i dodajte u smjesu od jaja naizmjence s prosijanim brašnom i gustinom. Sodu pomiješajte s octom i umiješajte u smjesu. Namastite i pobrašnite dva kalupa za tortu (promjera 24 – 26 cm). U svaki kalup ulijte polovicu smjese i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko pola sata.
Za kremu:
100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka stavite u lonac i zagrijte da zakuha, dodajte gustin razmućen u mlijeku i miješajte dok nestanu grudice. Kad zakuha, maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Maslac izmiksajte da postane kremast, pa mu žlicu po žlicu dodajte mlaku kremu i dobro izmiksajte. Dodajte šećer u prahu. Jedan biskvit premažite dijelom kreme, pa poklopite drugim. Tortu odozgo i sa strane premažite kremom, te stavite u hladionik.
Prije posluživanja tortu možete odozgo i sa strane posipati kokosovim brašnom.