Podloga:

✦200 g mljevenih petit keksa

✦50 g prženih mljev. badema

✦125 g maslaca

✦6 žlica mlijeka

Priprema: Pomiješati mljevene kekse, mljevene bademe, otopljeni i malo ohlađen maslac i mlijeko. Utisnuti u kalup promjera 26 cm. Ostaviti pola sata u hladnjaku.

Krema:

✦500 g svježeg sira

✦100 g šećera u prahu

✦150 g bijele čokolade

✦300 ml vrhnja za šlag

✦70 g kokosovog brašna

✦1 mljevena želatina

Priprema: Svježi sir izmiksati sa šećerom u prahu. Dodati na pari otopljenu bijelu čokoladu i izmiksa­no vrhnje za šlag. Na kraju umiješati kokosovo braš­no. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici, oto­piti na laganoj vatri i pomiješati sa 2 – 3 žlice kreme pa sjediniti s ostatkom kreme. Kremu rasporediti po podlozi i staviti u hladnjak.

Ganache:

✦75 ml vrhnja za šlag

✦200 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag i bijelu čokoladu mije­šati na laganoj vatri dok se ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ukrasiti s kokosovim brašnom i Raffaello kuglicama.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPčele vole nove medonosne biljke
Sljedeći članakTreba ograničiti izvoz žitarica i stati na kraj samovolji trgovaca!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.