Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – dva sloja, Ø 26 cm

Krema:
– 1 pak. želatine u prahu
– 1,25 dl bijeloga vina
– 3 žumanjka
– 12 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica limunovog soka
– 1,25 dl bijelog vina
– 2,5 dl slatkog vrhnja
– 30 dag jagoda

Za ukra šavanje:
– 2,5 dl slatkog vrhnja
– 1 kremfix
– 1 vanilin šećer
– nekoliko jagoda
– prženi listići badema

Priprema: Namočite želatinu u vino i ostavite 10 min. neka nabubri. Dobro umutite žumanjke, šećer, vanilin šećer, limunov sok i vino, i kuhajte na pari dok ne nastane gusta i čvrsta pjena. Tucite i dalje dok se smjesa ne ohladi. Želatinu zagrijte stalno miješajući, a kad se rastopi dodajte ohlađenoj smjesi. Kad se počne stvrdnjavati pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje. Oprane jagode narežite na manje komade.

Postupak: Biskvitnu podlogu stavite na tanjur i namjestite oko njega lim za oblikovanje torte. Polovicom kreme jednoliko debelo premažite donju podlogu, na nju rasporedite jagode, pokrijte ostatkom kreme, položite drugi sloj biskvita i lagano pritisnite.

Postupak: Istucite slatko vrhnje kojem ste dodali kremfiks i vanilin šećer, pa time premažite površinu i rub torte. Ukrasite gornju površinu jagodama, te po želji krajeve torte obložite prženim listićima badema.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMesne okruglice sa šampinjonima u finom umaku
Sljedeći članakNapoleon kocke
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.