Podloga:
✦200 g integralnih keksa (ili petit)
✦100 g bijele čokolade
✦60 g maslaca
Priprema: Samljeti integralne kekse. Otopiti bijelu čokoladu izlomljenu na kockice s maslacem na najmanjoj temperaturi. Malo ohladiti i dodati mljevenim keksima, pa dobro promiješati. Okrugli kalup promjera 26 cm ili podesivi okvir obložiti prozirnom ili acetatnom folijom i utisnuti podlogu. Poravnati i staviti u hladnjak.
Krema:
✦450 g jagoda (svježe ili smrznute)
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦sok od ½ limuna
✦1 mljevena želatina
✦400 g krem sira
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Jagode oprati i narezati na sitno, pa kuhati sa šećerom, vanilin šećerom i sokom limuna na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. Malo ohladiti, pa štapnim mikserom usitniti u pire. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri, pa otopiti na najmanjoj temperaturi i uliti u pire od jagoda. Krem sir izmiksati i umiješati pire od jagode, pa pjenjačom umiješati umućeno vrhnje u šlag. Na podlogu izliti mekšu kremu koja će se stisnuti hlađenjem. Tortu staviti u hladnjak na najmanje 3 – 4 sata, ili preko noći.
Dekoracija:
✦svježe jagode
✦strugotine bijele čokolade
Priprema: Maknuti obruč i ukrasiti tortu svježim jagodama i strugotinama bijele čokolade.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice