PRIPREMITE:

8 jaja

300 g oraha

200 g šećera

100 g čokolade

1 naranču

100 g marmelade od marelica

 

Za glazuru:

200 g bijele čokolade

100 g maslaca

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšanu čokoladu, sok i narančinu koru te dobro promiješajte. Na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka i mljevene orahe. Dobivenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C 60 – 90 minuta.
Tortu izvadite iz kalupa, premažite marmeladom koju ste omekšali lagano je zagrijavši. Ohlađ enu tortu prelijte čokoladnom glazurom.

 

Za pripremu glazure: maslac zagrijte na laganoj vatri do vrenja, maknite s vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu. Lagano miješajte dok se sva čokolada ne otopi.

Prethodni članakCrnačke glave
Sljedeći članakUskršnji zečići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.