Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će u četvrtak, 4. travnja objaviti novi natječaj za mjeru 101 IPARD programa, koji će biti otvoren do 18. travnja ove godine.

 

U sklopu ove mjere biti će prihvatljivo sufinanciranje ulaganja u sektore mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, sektor jaja, sektor voća i povrća te sektor žitarica i uljarica.

 

Iako će se ugovoreni projekti financirati sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), svi uvjeti prihvatljivosti, korisnici, dozvoljena ulaganja i dr., ostaju kao i do sada.

 

Svi detalji o provedbi mogu se pročitati u Pravilniku o provedbi mjere 101 koji je objavljen u Narodnim novinama broj 36/14.

 

Potencijalni korisnici svoje upite mogu poslati na adrese e -pošte eafrd@mps.hr i info@apprrr.hr

 width=

Prethodni članakViše od milijardu kuna za vodnogospodarstvene projekte u Osijeku i Poreču
Sljedeći članakKoju sortu paprike izabrati?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.