Zagreb, 20. listopada 2016. – Zagrebačka županija bespovratno će dodijeliti 130.000 kuna pčelarskim udrugama na svom području za prihranu pčelinjih zajednica čiji je opstanak ugrožen nepovoljnim klimatskim prilikama. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 25. listopada 2016. godine.

Korisnici županijske donacije mogu biti organizacije poljoprivrednih proizvođača koji se bave pčelarskom proizvodnjom (pčelarske udruge), koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije, a čiji su članovi nositelji odnosno odgovorne osobe upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, a imaju prebivalište odnosno sjedište na području Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a tekst natječaja i potrebni obrasci nalaza se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji. Za dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na slijedeće brojeve telefona: 6009-426 i 6009-466.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se kao preporučena pošiljka u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo s naznakom „Prijava na javni natječaj – NE OTVARAJ“, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

Prethodni članakPovlačenje i opoziv proizvoda: Svježa jaja iz Poljske!
Sljedeći članakŠoltansko maslinovo ulje još jedan hrvatski proizvod registriran na EU razini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.