Dana 22. kolovoza 2015. godine, pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Savjetodavne službe i županijske Udruge za organizaciju natjecanja orača Bjelovarsko-bilogorske županije održano je 14. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije i 6. natjecanje u oranju konjskim zapregama.

REZULTATI TAKMIČENJA

PLUGOVI RAVNJACI

  1. ŽELJKO KRAPEC
  2. LUKA PERKOVIĆ
  3. IGOR KREJČI

PLUGOVI PREMETNJACI

  1. VALENTINO RUSAN
  2. BRANKO SEJKA
  3. ZORAN KOSANOVIĆ

Sudac 1: Mihaela Čuhnil
Sudac 2: Nikolina Perčec
Sudac 3: Jadranka Berić

Voditelj natjecanja: Ivica Prpić

KONJSKE ZAPREGE

  1. IVICA CAPAN i JURE CAPAN
  2. IVAN DESPETOVIĆ i IVAN GELENČIR
  3. IVAN IVANUŠ i IVAN ŽBAN

Sudac 1: Ivan Udžbinac
Sudac 2: Ivan Ovčariček
Sudac 3: Branko Raičković

Voditelj natjecanja: Ivica Prpić

Natjecanje je održano na parceli OPG-a Zdravko Hlatki, a svakako treba istaknuti gospođu Anu Drobni i njezinu Obitelj koji su podnijeli sav teret pripreme parcele da se uopće može organizirati 14. županijsko natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije i 6. natjecanje u oranju konjskim zapregama.

Pohvala svim djelatnicima SS koji su dali svoj doprinos u stručnom djelu organizacije i provedbe samog takmičenja.

Pobjednici ovog natjecanja u plugu ravnjak, plug premetnjak i konjskim zapregama predstavljat će našu Županiju na 13. državnom natjecanju u oranju u Virovitičko-podravskoj županiji, 5. rujna 2015. u Suhopolju.

Josip Komljenović, dipl. ing. agr.
viši stručni savjetnik

Prethodni članakAnte Kapetanović i Zdravko Meter najbolji orači u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Sljedeći članakKrem juha od patliđana
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.