Pripremite:

– 3 patliđana
– 3 rajčice
– 1 glavica crvenog luka
– malo maslinovog ulja
– sol
– papar
– vrhnje za kuhanje

Priprema:

Na malo maslinovog ulja prepržite sitno nasjeckani luk. Patlidžane operite i ogulite. Narežite na kockice, posolite i ostavite 20 minuta. Zatim ocijedite i dodajte na luk i kratko prepržite. Ostavite nekoliko kockica koje ćete na kraju prepeći u tavi i dodati u juhu. Rajčicu ogulite i narežite, te dodajte na patliđan i luk. Ulijte oko pola litre vode i kuhajte dok povrće ne omekša. Procijedite i izmiksajte štapnim mikserom. Vratite u posudu s procijeđenom vodom, dodajte još oko 700 ml vode, posolite, popaprite i ostavite da prokuha. Po želji dodajte vrhnje za kuhanje.

Prethodni članak14. Natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije
Sljedeći članakZapečena paprika
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.