Krem juha od patliđana

29

– 3 patliđana
– 3 rajčice
– 1 glavica crvenog luka
– malo maslinovog ulja
– sol
– papar
– vrhnje za kuhanje

Na malo maslinovog ulja prepržite sitno nasjeckani luk. Patlidžane operite i ogulite. Narežite na kockice, posolite i ostavite 20 minuta. Zatim ocijedite i dodajte na luk i kratko prepržite. Ostavite nekoliko kockica koje ćete na kraju prepeći u tavi i dodati u juhu. Paradajz ogulite i narežite, te dodajte na patliđan i luk. Ulijte oko pola litre vode i kuhajte dok povrće ne omekša. Procijedite i izmiksajte štapnim mikserom. Vratite u posudu s procijeđenom vodom, dodajte još oko 700 ml vode, posolite, popaprite i ostavite da prokuha. Po želji dodajte vrhnje za kuhanje.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članak14. Natjecanje orača Bjelovarsko-bilogorske županije
Sljedeći članakZapečena paprika
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.