Dođite na 2. Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije! U petak 13.listopada održat će se svečano otvorenje 2. Festivala ekološke poljoprivrede u organizaciji Zagrebačke županije i Udruge za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora Z-EKO.

U sklopu festivala koji možete posjetiti 14. i 15.10. na prostoru oko Muzeja Turopolja, moći ćete kupiti ekološki certificirane proizvode te degustirati raznovrsne ekološke proizvode. Tijekom oba dana vikenda ne propustite obići i štandove medara koji će u sklopu 11.velikogoričkih dana meda ponuditi pčelinje proizvode vrhunske kvalitete. Ne propustite nikad bogatiji gastro vikend i vrhunac 22. Gastro Turopolja.

Prethodni članakSabatina 2023. u Dubrovniku
Sljedeći članakZGrappa vraća rakiju na velika vrata!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.