Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje konačne rang liste korisnika iz natječaja za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava sektor voća i povrća, za poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata te za operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima za velike korisnike.  

Napominjemo, na natječaj za operaciju 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava sektor voća i povrća, vrijedan 80.000.000 kuna zaprimljeno je 10 zahtjeva od čega su svi ugovoreni. Ukupna vrijednost ugovorene potpore iznosi 45.372.444,73 kuna. 

Na natječaj za operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima« za velike korisnike, vrijedan 120.000.000 kuna, zaprimljeno je 12 zahtjeva, od čega ih je ugovoreno 7. Ukupna vrijednost zahtijevane potpore iz ugovorenih zahtjeva iznosi 116.154.774,57 kuna.

Završena je prva faza obrade zahtjeva i iz ostalih natječaja za operacije 4.1.1. i 4.2.1 te se po dovršetku postupka prigovora i pravomoćnosti izdanih odluka o rezultatu administrativne kontrole očekuje objava i ostalih rang lista.  

Naglašavamo da čekanje na objavu rang lista ne usporava postupak provedbe projekata tako da u Agenciju za plaćanja pristižu zahtjevi za potporu radi provedbe druge faze odobravanja te se u nadolazećim danima očekuju izdavanja prvih odluka o dodjeli sredstava.   

Prethodni članak30 novih natječaja u 2018. godini, ukupno 3,75 milijardi kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja
Sljedeći članakZašto propadaju listovi mandarine?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.