Agencija za poljoprivredno zemljište otvorila je podružnicu u Pazinu. Podružnica se nalazi na adresi Stari trg 6. U podružnici je zaposleno šest djelatnika koji će obavljati poslove vezane uz raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem za područje Istarske i Primorsko-goranske županije. Podružnica je otvorena sukladno odredbama Statuta Agencije. Za Predstojnicu Podružnice na javnom natječaju izabrana je Ana-Marija Mihelić, univ.spec.iur.

U Podružnici će se obavljati administrativni, stručni i tehnički poslovi vezani uz korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta, raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, promet poljoprivrednim zemljištem, okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, vođenje evidencija zakupnika, te drugi poslovi u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

U Podružnici se trenutno obrađuju zahtjevi za privremeno korištenje zemljišta te pripremaju javni pozivi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta za navedene županije o kojima će naši korisnici biti obaviješteni putem mrežnih stranica Agencije.

Kontakt podaci za Podružnicu Pazin su:

Tel: 052 555 280

Fax: 052 555 284

E-mail: info.pazin@zemljiste.mps.hr

Sve podatke o podružnici Pazin možete pronaći na našim stranicama www.zemljišta.mps.hr

Kontakt:

Agencija za poljoprivredno zemljište
Željana Ivanuš
Viši koordinator za odnose s javnošću
Tel. 01 6106 717, 099 2665 612
E-mail: zeljana.ivanus@zemljiste.mps.hr

Prethodni članakKako napraviti ledeni čaj?
Sljedeći članakKokcidioza teladi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.