Tijekom današnjeg dana u jednodnevnu posjetu hrvatskoj Agenciji za plaćanja stigla je visoka delegacija Uprave za agrarna plaćanja Republike Srbije koju vodi direktor Uprave, g. Vladislav Krsmanović.
Tijekom posjete djelatnicima Uprave za agrarna plaćanja predstavljen je cijeli niz tema vezano za EU integracije, poput postupka uspostave Agencije za plaćanja sukladno EU odredbama i njena akreditacija, provedba IPARD -a u RH, uključujući i postupke javne nabave unutar tog pretpristupnog programa, informacijski sustav Agencije, razvoj IAKS sustava s naglaskom na izravna plaćanja.

Tijekom posjete potpisan je Sporazum o suradnji između hrvatske Agencije za plaćanja i Uprave za agrarna plaćanja Republike Srbije s ciljem razmjene informacija i iskustava, kao i metoda korištenih u procesu razvoja operativnih implementacijskih sustava u EU fondovima za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Sporazum predviđa zajedničku organizaciju konferencija, okruglih stolova i seminara te treninge o upravljanju EU fondovima, kao i druga pitanja koja se tiču izravnih plaćanja, ruralnog razvoja i ribarstva.  Sporazum je u ime hrvatske Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao zamjenik ravnatelja APPRRR g. Ivan Macanić, a u ime Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije direktor g. Vladislav Krsmanović.

 

 width=

Prethodni članakNove tehnologije u voćarstvu
Sljedeći članakDonesen zakon o održivoj uporabi pesticida
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.