Pod motom „Inspiriramo poljoprivredu“ ove će se godine, točnije 24 i 25. listopada, u suorganizaciji Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, koja je utemeljitelj ove konferencije, održati sedmo izdanje Agro StartUp konferencije.

Ovogodišnji program konferencije ima tri tematska sklopa: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“ i „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“, u sklopu kojih se očekuje 19 predavanja i jedan panel pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“. Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo, a sudionici konferencije, studenti, budući poljoprivrednici imati će priliku čuti i brojna izlaganja primjera iz prakse, nagrađivanih mladih hrvatskih poljoprivrednika koji su i sami započeli kao startup-ovi.

Priprema programa je u tijeku, a isti će biti objavljen 20. rujna. Do sada je Agro Startup konferencija okupila više od 1000 studenata, a ove godine po prvi puta na konferenciju biti će pozvani  i najbolji učenici završnih razreda poljoprivrednih srednjih škola.

-Nestašica hrane postaje jedno od ključnih pitanja za opstanak života. Nažalost Hrvatska ima jako puno neobradivih površina i nedovoljno se ulaže iz perspektive demografije u poticaje mladih u poljoprivredi. Ova konferencija inspirira poljoprivredu kroz znanje praktičara i smjernice državne politike.

Drago mi je što studenti imaju prilike čuti na ovoj konferenciji kako doći do financijskih sredstava, na koji način i kojim koracima krenuti. Uz brojne mlade koji nasljeđuju poljoprivredna imanja i poslovanja još uvijek postoje puno onih koji se žele baviti određenim vidom poljoprivrede o čemu govore i brojke o povećanju OPG-ova posljednjih godina. Nažalost nedostaje razgovora, nedostaje poticaja u komunikaciji s mladima koja će mladima pokazati sve mogućnosti i otvoriti im put koji će osigurati i budućnost proizvodnje hrane te hrvatske poljoprivrede. U tom smjeru treba više aktivnosti od strane svih dionika poljoprivredne zajednice, ističe predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.

Dodatne informacije:

Danijel Koletić

Predsjednik organizacijskog odbora „AGRO STARTUP“ konferencije

098 417 108

office@aprioriworld.com

Prethodni članakStrojevi za konzervacijsku obradu tla
Sljedeći članakObjavljena prva procjena ranih usjeva u 2023.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.