Udruga „Zemlja i ljudi“ nastavlja sa svojom misijom „Inspiriramo poljoprivredu“. Nakon uspješno organizirane 1. poljoprivredne konferencije „Slavonike“, udruga organizira jednodnevnu konferenciju pod nazivom „AGRO Startup“. „AGRO Startup“ održat će se 25. listopada na Agronomskom fakultetom u Zagrebu. Agronomski fakultet, na čelu kojeg se nalazi dekan prof. dr. sc. Zoran Grgić prihvatio je biti suorganizatorom ovog jedinstvenog događaja. Sam naziv konferencije usmjeren je prema povezivanju dosadašnjih praksi i inspiriranju mladih, budućih agro-poduzetnika da pripreme i predstave svoje ideje namijenjene učinkovitijim poljoprivrednim procesima.

Tehnologija sve više postaje utjecajan čimbenik u procesu poljoprivrednih ciklusa, baš kao i važnost udruživanja s ciljem konkurentnosti i opstanka. Spajanje mladih poljoprivrednika i pružanje mogućnosti za razumijevanje i implementaciju inovacija i tehnologija, teme su o kojima se mora što prije otvoriti rasprava. Također, sve one koji razmišljaju o agro-biznisu treba potaknuti na pokretanje start up-ova“ izjavio je Danijel Koletić, potpredsjednik udruge „Zemlja i ljudi“.

Na „AGRO Startup-u“ očekuju se i predstavnici investitora iz poljoprivrednog sektora koji će osigurati potencijalna investitorska sredstva za studentske Agro Startup ideje. Priprema programa je u tijeku, a bit će predstavljen krajem kolovoza.

G.L.

Prethodni članakKoja je vrijednost oklaska kao stočne hrane?
Sljedeći članakPrilog broja: Kompostiranje i gospodarenje tlom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.