Svi korisnici Mjere 10: poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene i Mjere 11: ekološki uzgoj za ostvarenje prava na potporu Mjerama obavezno sudjeluju u strukovnom osposobljavanju u ukupnom trajanju od 18 sati. Predviđenu satnicu osposobljavanja potrebno je prikupiti zaključno sa koncem 2016. godine.

Strukovno osposobljavanje prema odobrenom programu organizira i provodi Savjetodavna služba, počevši od studenog 2015. godine, na cijelom području Republike Hrvatske.

Strukovno osposobljavanje provodi se kroz šestosatne tečajeve i najavljuje na mrežnoj stranici Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr) pod linkom Edukacija – Mjera 1 (http://www.savjetodavna.hr/projekti/45/240/mjera-1/pregled-tecajeva/). Tečajevi strukovnog osposobljavanja se prikazuju kronološki, a pretraga se može suziti odabirom županije i/ili tipa operacije. Zainteresirani se poljoprivrednici na osposobljavanje mogu prijaviti klikom na Prijavi se. Sve se informacije mogu dobiti i u županijskim podružnicama Savjetodavne službe (http://www.savjetodavna.hr/adresar/), gdje se mogu i prijaviti na tečaj.

Prvi tečaj održan je u Čakovcu, 18.11.2015. Time je započela provedba mjere 01 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, podmjere 1.1. “Potpora za strukovno osposobljavanje i aktivnosti za stjecanje vještina”, tip operacije 1.1.1. “Strukovno osposobljavanje za višestruku sukladnost, paket mjera poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, ekološki uzgoj”, kroz koju se sredstvima programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. financira edukacija i stalno usavršavanje svih onih koji se već bave ili tek kreću u poljoprivrednu proizvodnju.

Nakon održanog strukovnog osposobljavanja za sve sudionike izobrazbe omogućit će se ispis potvrda klikom na Ispis potvrde, ili će sudionici izobrazbe zatražiti ispis potvrde u županijskoj podružnici Savjetodavne službe. Potvrda služi kao dokaz o ispunjenoj obavezi završenog programa strukovnog osposobljavanja.

Za strukovno osposobljavanje sudionici izobrazbe ne plaćaju naknadu.
Info: osposobljavanje@savjetodavna.hr
mob:098 809 154

Prethodni članakMožemo li se odreći bakarnih fungicida u vinogradarstvu!
Sljedeći članakUzdržavanje rodbine i prava na nekretninu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.