Sutra u četvrtak, 14. rujna , s početkom u 10.30 sati u sjedištu BC Instituta u Rugvici održava se još jedan tradicionalni Dan polja kukuruza. Bit će predstavljena cijela paleta BC hibrida kukuruza, počevši od etabliranih, provjerenih i nadaleko poznatih perjanica asortimana pa sve do izuzetno kvalitetnih noviteta koje BC Institut nudi. U programu će biti predavanja renomiranih oplemenjivača i sjemenara, obilazak demostracijskog pokusa BC hibrida kukuruza, edukativno – zabavne nagradne igre, a  posjetitelji će moći postavljati pitanja stručnjacima iz instituta.

Također će biti i predstavljena BC ponuda strnih žitarica za nadolazeću sjetvu, na koju je BC Institut izrazito ponosan te koja iz godine u godinu bilježi rast na domaćem i stranom tržištu.

 

 

 

 src=

Prethodni članakKoliko dodati šećera kod proizvodnje voćnog vina od aronije?
Sljedeći članakUporni troskot na polju i suzbijanje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.