Tradicionalna izložbeno-prodajna manifestacija Dani sira i ličkog krumpira održat će se u Lovincu 16. i 17. rujna 2023. godine.

Ovogodišnje izdanje posebno je značajno jer obilježava desetu godišnjicu manifestacije.

Više od 40 izlagača predstavit će svoje proizvode, od krumpira i sira do raznih drugih delicija. Posjetitelji će imati priliku degustirati i kupiti proizvode, a za zabavu će se pobrinuti voditelj Darko Janeš, HKUD „Degenija“ iz Gospića, HKUD „Vrilo“ Lovinac sekcija „Pilići“, Tamburaški sastav Plitvički bećari, te Grupa Vista iz Zadra.

Gastronomske delicije pripremit će Angelus catering, koji će zajedno s ostalim izlagačima na štandovima osigurati da posjetitelji uživaju u raznovrsnim okusima i da nitko ne ostane gladan.

Za najmlađe su organizirane razne igre, napuhanac, face painting i radionica zmajarenja. Također, u sklopu manifestacije održat će se i biciklijada “Srce Velebita”, s turama koje su lagane i srednje teške.

Za one zainteresirane za biciklijadu ‘Srce Velebita’, kotizacija za sudjelovanje iznosi 10€. Prijave, uplate i registracija mogu se obaviti do 14. rujna na info pultu, gdje će biti moguće i podizanje sudioničke vrećice, kao i kupovina majica i suvenira. Sve ture kreću ispred KIC-a u centru Lovinca u vremenskom okviru od 9 do 9:30h. Ovo je odlična prilika za testiranje biciklističkih vještina na posebnom poligonu spretnosti.”

Manifestacija počinje u 11 sati, a trajat će do večernjih sati. Ovo je sjajna prilika da provedete vikend uživajući u lokalnim delicijama i zabavi. Vidimo se u Lovincu!

Izvor: lika online

Prethodni članakObogatite prehranu peradi plodovima drijena
Sljedeći članakAko je cilj uništiti vlastitu proizvodnju, onda Hrvatskoj ide fantastično!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.