Poljoprivredna televizija organizira predavanja za (mlade) poljoprivrednike koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorima Veleučilišta u Požegi s početkom u 9:00 sati.

 

Polaznici edukacije imat će priliku poslušati iskustva nekih od najuspješnijih hrvatskih poljoprivrednika poput Gorana Vrabeca, direktora tvrtke „Volim ljuto“ i Jana Marinca, predsjednika Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika „Agro“ i suvlasnika tvrtke „Veggie“.

 

Na predavanjima će sudjelovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede koji će govoriti o aktualnim mjerama i potporama. Iznimno korisno izlaganje o najčešćim propustima prilikom prijava na natječaje održat će Katarina Lisjak, konzultantica iz tvrtke „Tempo savjetovanje“, dok će dr.sc. Mario Hak s Veleučilišta u Požegi pojasniti najvažnije porezne propise koji se odnose na male obrte.

 

Predavanja se održavaju u okviru EU projekta „The Young Farmers Engine for the CAP 2020 – Young Village Folk“, čiji je nositelj Radiotelevizija Slovenija, a Poljoprivredna televizija je suradnik. Cilj projekta je kroz multimedijalne platforme informirati i potaknuti mlade ljude da pokrenu svoje poljoprivredno poslovanje i uključe se u inovativne i održive projekte proizvodnje hrane. Kroz projekt će biti snimljeno i emitirano 25 emisija o mladim poljoprivrednicima iz 8 država članica Europske unije.

 

Poljoprivredna televizija poziva mlade poljoprivrednike te sve ostale zainteresirane da se prijave za sudjelovanje putem obrasca na www.poljoprivredna.tv/cap2020/. Sudjelovanje je besplatno.

 

G.L.

Prethodni članak200.000 kuna poduzetnicima za nastupe na manifestacijama
Sljedeći članakZa vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture potpisani ugovori u iznosu od 72 milijuna kuna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.