Ministarstvo poljoprivrede i Svjetska banka organiziraju dvodnevnu konferenciju pod nazivom Dani poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

19. prosinca (četvrtak) s početkom u 14:30 sati i 20. prosinca (petak) s početkom u 10:00 sati u Kongresnom centru Terma Sveti Martin (Izvorska 3, Sveti Martin na Muri 40313).

Prvi dan konferencije, četvrtak 19. prosinca, bit će posvećen digitalizaciji poljoprivrede pa će tako biti predstavljeni projekti digitalizacije ribarstva sustav za prijenos znanja i informacija u poljoprivredi „ E-Savjetnik“, sustav za nadzor poljoprivrednih površina „Monitoring 2020+“, kao i tehnologija kojima Ministarstvo poljoprivrede uvodi  poljoprivrednike u digitalno doba. Uz prezentacije „10 godina rada Hrvatske poljoprivredne komore“, „Hrvatsko šumarstvo u svjetlu klimatskih promjena“ i predstavljanje hrvatskog sudjelovanja na poljoprivrednom sajmu „Zeleni tjedan“ u Berlinu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručit će nove ugovore iz Mjera 4 i 8 Programa  ruralnog razvoja.

U petak, 20. prosinca 2019. bit će uručeni ugovori o financiranju projekata javnog navodnjavanja u vrijednosti 310 milijuna kuna iz Mjere 4. Program konferencije završit će predstavljanjem Nacrta Strateške vizije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH te panelom na istu temu u kojem će, između ostalih,  sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i regionalni direktor Svjetske banke za održivi razvoj za Europu i Središnju Aziju Steven Schonberger.

Program konferencije nalazi se na LINKU.