width=

Dosadašnjem ravnatelju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju g. Anti Pezi istekao je mandat 9. ožujka 2016. godine, a dok ne raspiše natječaj za novog ravnatelja, Upravno vijeće Agencije imenovalo je g. Ivana Macanića vršiteljem dužnosti ravnatelja.  

Ivan Macanić je diplomirani inženjer agronomije, rodom iz Slavonije, a u Agenciji za plaćanja radi od njena osnivanja 2009. godine. U deset godina iskustva obavljao je poslove voditelja odjela za proizvodno nevezanu potporu, zatim direktora sektora za izravnu potporu, a posljednje 4 godine obavljao je dužnost zamjenika ravnatelja Agencije za plaćanja. Istovremeno, u zadnje dvije godine g. Macanić je bio voditelj IPA Twinnig projekta „Priprema hrvatske agencije za plaćanja za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike i Zajedničke ribarstvene politike EU za razdoblje nakon 2013. godine“ za koji je EU osigurala 1,7 milijuna eura.  

Imenovanjem Ivana Macanića osiguran je kontinuitet poslovanja Agencije u jeku priprema za isplatu izravne potpore poljoprivrednicima za 2015. godinu, provedbe nove IAKS kampanje za 2016. godinu te obrade projekata iz natječaja za mjere ruralnog razvoja.

Prethodni članakKruške
Sljedeći članakPlodnost tla – mjere očuvanja i popravka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.