11. Turopoljska kobasijada održat će se u DVD Kurilovec, Horvatova 57, Velika Gorica, u subotu, 19. ožujka 2016. godine s početkom u 18h.

 

AKTIVNOSTI I PROGRAM
18,00 sati – zaprimanje uzoraka kobasa
19,00 sati – predavanje prof.dr.sc. Danijel Karolyi (Agronomski fakultet u Zagrebu)
od 19,00 sati – ocjenjivanje uzoraka
20,00 sati DODJELA PRIZNANJA
– za najbolju kobasu,
– za najbolju izvornu kobasu od turopoljske svinje.
Molimo Vas da Vašim prisustvom uveličate ovu našu već tradicionalnu manifestaciju ovoga puta u mjestu Kurilovec (prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kurilovec), kod domaćina plemenite sučije Kurilovec i Kušanec.
Napomena: Svi učesnici, odnosno donosioci kobasa na ocjenjivanje svojim potpisom jamče da je meso u kobasicama testirano na trihinelozu, te da je nalaz negativan.

 

Ispred organizatora sučije Kurilovec i Kušanec
Plemenita opčina turopoljska
župan POT-a
Mihael pl.Pavišić

Prethodni članakKoji su rani rokovi sjetve facelije u priobalju?
Sljedeći članakNewsletter 5/2016
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.