Massey Ferguson obavještava da su 27. travnja 2020. uvedene pojačane zdravstvene mjere i prilagođeni proizvodni procesi za siguran i održiv nastavak proizvodnje u tvornici u Beauvaisu. Proizvodne aktivnosti bile su u prekidu od 17. ožujka 2020.

Massey Ferguson već se na početku krize suočio s prijetnjom koronavirusa kako bi jamčio sigurnost svojemu timu te istovremeno neprekinutu podršku distributerima i kupcima kako bi poljoprivreda ostala očuvana, a opskrba hranom zajamčena u ovom dobu neizvjesnosti. Istodobno smo provodili inicijative poput doniranja maski, rukavica, kombinezona i 3D ispisanih vizira zdravstvu.

Od veljače uprava AGCO-a i Masseya Fergusona donosila je dalekosežne mjere poput rada na daljinu kada priroda posla to dopušta ili mjera zaštite koje nadilaze preporuke zdravstvenih tijela u slučaju da je potrebno biti prisutan na mjestu poput distribucijskog skladišta zamjenskih dijelova u Enneryju u Francuskoj.

Danas, 27. travnja kada ponovno pokrećemo proizvodnju u našoj tvornici u Beauvaisu, nećemo činiti nikakve kompromise kada je u pitanju zdravlje naših zaposlenika. Ponovno pokretanje proizvodnje apsolutno je odlučujuće za održivost cijelog poslovnog okruženja, ali mora se odvijati pod optimalnim i postojanim uvjetima. Iz tih je razloga omogućeno ovo novo pokretanje budući da smo mogli ispuniti ta dva kritična uvjeta”, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i izvršni direktor Masseya Fergusona na Europu i Bliski istok.

Najprije moramo moći jamčiti zdravlje i sigurnost svih naših zaposlenika pomoću pojačanih preventivnih mjera koje smo utvrdili zajedno s našim timovima, sindikalnim zastupnicima i našim medicinskim savjetnicima. U te mjere ubrajaju se kontroliranje temperature svakoga zaposlenika, poštivanje sigurnog odstojanja, dostupnost maski i druge zaštitne opreme i opreme za otkrivanje, nova organizacija rada, intenzivno čišćenje i dezinfekcija okoline, ne samo u proizvodnoj radionici nego i u uredima. S druge strane, kako bismo jamčili da možemo provesti održivo ponovno pokretanje, moramo se pobrinuti da svi naši dobavljači koji i sami stoje pred istim izazovima mogu dobavljati potrebne dijelove i komponente kako bi proizvodnja bila bez prekida. Naši timovi u prodaji i gospodarenju materijalom svakoga dana puni elana rade na planiranju ponovnog pokretanja u bliskoj suradnji s proizvodnjom i svim dobavljačima. Doista sam ponosan i uzdam se u sposobnosti, angažman i kreativnost naših timova da nas provuku kroz ovu krizu. Naš timski duh i transparentni dijalog s našim sindikatima zaposlenika bili su odlučujući za fleksibilno, sigurno i postupno ponovno pokretanje naših aktivnosti u Beauvaisu 27. travnja“, dodao je Thierry Lhotte.

Naši zaposlenici čine sve kako bi ponovno mogli pokrenuti proizvodnju strojeva koje naši distributeri i kupci trebaju u kritičnome razdoblju ranih narudžbi i žetve “, izjavio je Torsten Dehner, viši potpredsjednik i glavni direktor AGCO Europa i Bliski istok. “Tim u Beauvaisu uložio je izniman napor kako bi jamčio zdravstvene i sigurnosne uvjete te snažnu, pouzdanu i održivu opskrbu komponentama od strane dobavljača. Cijenimo njihov trud, zajedništvo i pomoć poljoprivrednicima da i dalje opskrbljuju svijet visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima.

 class=
Prethodni članakDomaća hrana ponovno hit!
Sljedeći članakJagode – isplati li ih se uzgajati?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.