Ministar Tihomir Jakovina otvorit će savjetodavno izložbenu manifestaciju 17. Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2015.

 

23. siječnja (petak) 2015. godine u 10:00 sati

Velika dvorana Učilišta M. A. Relković, Nova Gradiška

 

Nakon pozdravnog govora predviđene su izjave za medije oko 10:30 sati u holu Velike dvorane.

 

Obilazak prodajne izložbe obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predviđen je nakon izjava.

 

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede održat će predavanje na temu Programa ruralnog razvoja po završetku obilaska izložbe.

 

Već tradicionalno, po sedamnaesti puta, Brodsko-posavska županija organizira savjetodavno-izložbenu manifestaciju »Poljoprivredno poduzetničke ideje 2015.«. Osnovna zamisao organizatora ove manifestacije je da se naši poljoprivredni proizvođači upoznaju sa zakonodavnim okvirima u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i projektima Ministarstva poljoprivrede, te da o osnovnim problemima u poljoprivredi i gospodarstvu porazgovaraju s prisutnim kompetentnim osobama.

 

Više na :

http://www.bpz.hr/novosti/najave/poljoprivredno_poduzetnicke_ideje_2015.aspx#.VMD3pk10yUk

 

Prethodni članakNa kojoj udaljenosti od međe susjed smije posaditi voćnjak?
Sljedeći članakZa ruralni turizam u Karlovačkoj županiji isplaćeno 445 tisuća kuna iz IPARD-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.