U kongresnoj dvorani centra „Forum“, Radnička cesta 50, u subotu 18. lipnja održat će se jednodnevna konferenciju namijenjena mladim poljoprivrednicima, potencijalnim korisnicima mjera Programa ruralnog razvoja, članovima Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i svima koji imaju do 40 godina starosti i kojima je ova tema zanimljiva.

 

Na događanju će se predstaviti neki od prijavitelja na prošli natječaj za mjeru 6.1, prenijet će se iskustva kolega iz Slovenije, a predstavit će se i način prijave na buduće natječaje.

 

U dijelu konferencije, sudionici će raspravljati o mogućnostima za poboljšanje provedbe Programa ruralnog razvoja, u dijelu koji se tiče mladih, kao i o potrebnim poboljšanjima u ruralnoj sredini kako bi se osigurao ostanak mladih.

 

Konferencija će se održavati u vremenu od 9-17 sati uz osigurano osvježenje i ručak.

 

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je popuniti prijavni obrazac objavljen na stranici www.ruralnirazvoj.hr, a medije molimo da svoj dolazak potvrde na mail glasnogovornik@mps.hr. Program konferencije dostavit ćemo najkasnije do petka, 17. lipnja 2016. godine.

 

Broj mjesta je ograničen.

Prethodni članakBolest kvrgave kože potvrđena u Srbiji!
Sljedeći članakSljedeće školske godine besplatno voće i povrće za sve učenike osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u Hrvatskoj – nova Shema školskog voća i
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.