Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira 30. siječnja 2015. godine objaviti natječaj za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva  i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.


Preduvjet raspisivanja natječaja je usvajanje kriterija rangiranja od strane Odbora za praćenje provedbe Programa i objava Pravilnika o provedbi navedenih podmjera.

 

Kako bi se korisnici, a i konzultanti, u kratkom vremenskom roku od objave Pravilnika do objave natječaja, što kvalitetnije informirali o mogućnostima podmjera te  uvjetima prijave u, četiri županijska centra organizirat će se predavanja za zainteresirane.

 

Prvo predavanje za korisnike podmjera održat će se

 

22. siječnja (četvrtak) 2015. godine s početkom u 11:00 sati

Kino dvorana, Ministarstvo poljoprivrede

Ulica grada Vukovara 78, Zagreb

 

prema sljedećem programu:

  1. Predstavljanje podmjera 4.1 i 4.2 i pojašnjenje odredbi Pravilnika (MP)
  2. Predstavljanje načina prijave projekata (APPRRR)
  3. Kreditne linije HBOR –a namijenjene financiranju projekata (HBOR)
  4. Pitanja – rasprava

 

Ostala info predavanja za korisnike podmjera održati će se prema sljedećem rasporedu:

Rijeka, 23. siječnja u 11:00 sati, dvorana HGK, Bulevar oslobođenja 23

Split, 26. siječnja u 11:00 sati, dvorana HGK, Ante Trumbića 4

Osijek, 27. siječnja u 11:00 sati, dvorana HGK, Europske avenije 13

te predavanje za konzultante

Zagreb, 30. siječnja u 11:00 sati, Kino dvorana, Ulica grada Vukovara 78.


Sudjelovanje na predavanjima je besplatno i otvoreno za medije, te nije potrebna prethodna prijava.  U slučaju odaziva većeg broja sudionika, održat će se dodatna predavanja u popodnevnom terminu.

Prethodni članakMože li se savijanjem grana skratiti trajanje mladenačke nerodnosti
Sljedeći članakZa preradu voća 2,1 milijun kuna iz IPARD-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.