width=

 

U subotu, 27. kolovoza 2016. 31 orač iz 16 županija odmjerili su snage na 14. Natjecanju u oranju Republike Hrvatske.

Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije pobjednik je u kategoriji pluga ravnjaka, a Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije pobjednik je u kategoriji pluga premetnjaka. Ekipno je Koprivničko-križevačka županija zauzela prvo mjesto. Na 5. Natjecanju u oranju u konjima Republike Hrvatske sudjelovalo je pak šest natjecatelja, od kojih je titulu najboljeg ponio Josip Jukić.

Gospodarski list medijski partner i pokrovitelj natjecanja

Natjecanja su se održala u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), grada Velike Gorice i Business Parka Meridian 16, uz suorganizaciju Savjetodavne službe, Turističke zajednice Velike Gorice, VG Komunalca i LAG-a Zrinska Gora – Turopolje, a sve pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Gospodarski list kao medijski partner Državnog natjecanja u oranju bio je i jedan od pokrovitelja natjecanja, te najboljima osigurao godišnje pretplate i knjige iz svoje biblioteke.

Natjecanju, koje se održalo u Velikoj Gorici na prostoru Business Parka Meridian 16, nazočili su brojni OPG-i na svojim štandovima u sklopu Gospodarskog sajma na kojem se predstavilo 13 županija,  brojni mehanizatori sa svojim strojevima i traktorima, auto kuće, a za najmlađe je bio postavljen i mali zabavni park. Državno natjecnje u oranju tako prerasta u sve veću i važniju manifestaciju kakvu i zaslužuje.

REZULTATI:

Plug ravnjak

1.mjesto Saša Višak, Koprivničko-križevačka županija

2. mjesto Radivoj Rekić, Virovitičko-podravska županija

3. mjesto Željko Krapec, Bjelovarsko-bilogorska županija

Plug premetnjak

1.mjesto Zoran Piskač, Bjelovarsko-bilogorska županija

2.mjesto Zoran Radiček, Koprivničko-križevačka županija

3.mjesto Hrvoje Matijaško, Virovitičko-podravska županija

Ekipno

1.mjesto Koprivničko-križevačka županija

2.mjesto Bjelovarsko-bilogorska županija

3.mjesto Virovitičko-podravska županija

Pobjednici, Saša Višak i Zoran Piskač sudjelovat će na 64. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se 2017. godine održati u Keniji.

 

G.L.

foto: Morana Begač

Prethodni članakStatus zaštićenog najmoprimca
Sljedeći članakIma li nade za projekte „ispod crte“?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.