Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, počinje 28. travnja u Sv. Filipu i Jakovu. Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima i mirisima do 30. travnja.

Centar ovog slikovitog mjesta i predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat, 21. put postaje okupljalište svih obožavatelja prirode, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te kulturno-zabavni program. Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja. Subotnja večer 29. travnja rezervirana je za koncert na kojem Vas očekuju Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Radionice i predavanja:

Vrtlarska radionica sa Kornelijom Benyovsky Šoštarić

Uzgoj začinskog bilja u vrtu, ali i na balkonima ili terasama sve je popularniji. Na ovoj radionici sudionici će imati priliku upoznati neke najpopularnije, ali i neke manje poznate začinske biljke, kako ih njegovati, razmnožavati, sušiti i koristiti kao začin u kuhinji. Radionica će se održati u nedjelju 30. 04. u 17:00 sati.

OPG kao glavni izvor prihoda

Svoje iskustvo u uspješnom obiteljskom poslovanju te izazove na koje su pritom nailazili podijelit će Ana Matulić (OPG Matulić) u petak 28.04. u 17:30.

Ništa ne miriše na proljeće kao cvjetne instalacije…

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Ana Milin iz Wed studia Ana Milin, a da haljine mogu biti i od cvijeća prezentirat će nam Danijela Piteša iz Cvjetnog studija Nena, Trogir.

Dječje radosti
Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, zabavnim igrama i plesnim nastupima.

PROGRAM 21. FESTIVALA CVIJEĆA ZADARSKE ŽUPANIJE

PETAK 28. travnja
11:00 Svečanost otvorenja 21. Festivala cvijeća
Nastupaju: Flower duet u izvedbi Nere Gojanović i Nele Šarić, DV Cvit Sv. Filip i Jakov
17:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu
17:30 OPG kao glavni izvor prihoda – Predavanje Ane Matulić (OPG Matulić)

SUBOTA 29. travnja
10:00 – 12:00 Radionice i igre za djecu
16:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu
20:00 Tomislav Bralić i klapa Intrade – koncert

NEDJELJA, 30. travnja
10:00 – 12:00 Radionice i igre za djecu
17:00 Začinske biljke u vrtu
Vrtlarska radionica sa Kornelijom Benyovsky Šoštarić
16:00 – 19:00 Radionice i igre za djecu
17:30 Vive Sanus – izvedba ritmičke gimnastike
20:00 Zatvaranje festivala

Dodatne informacije i program događanja su dostupne na www.sv-filipjakov.hr te info@sv-filipjakov.hr .

Prethodni članakUz delicije s hrvatskih farmi i polja – savjeti o sigurnosti hrane
Sljedeći članakNajšira montirana disk kosilica bez teleskopskih nosača
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.