Zagreb, 24. listopada 2014. – Dostupna je nova Finina usluga pod nazivom „FINA info šasija“. Usluga omogućuje primanje informacije u realnom vremenu, o teretu na svim vozilima iz Upisnika založnih prava u Hrvatskoj putem mobitela, 24 sata dnevno, 7 dana tjedno, 365 dana u godini.

 

Svi oni koji prilikom kupnje automobila žele provjeriti ima li na njemu tereta, jednostavno mogu poslati SMS poruku na broj 818058.

 

SMS poruka treba sadržavati broj šasije automobila za koji se želi saznati je li na njemu upisan neki teret u Upisniku (primjer poruke koja se šalje: sas VF3CCHMZOET022811).

 

Tražena informacija stići će brzo na zaslon mobitela korisnika usluge.

 

Poslana SMS poruka naplaćuje se prema standardnom cjeniku pojedinog mobilnog operatera. Dolazna poruka s traženom informacijom naplaćuje se 12,50 kn (PDV uključen).

 

Više informacija o Fininoj usluzi „FINA info šasija“, ali i o ostalim proizvodima i uslugama Financijske agencije, dostupno je na www.fina.hr, putem e-pošte na adresi info@fina.hr, ili na besplatnom broju telefona Call centra Financijske agencije, 0800 0080 width=0800 0080.

 

Prethodni članakZa ruralni turizam isplaćeno 426 tisuća kuna iz IPARD-a
Sljedeći članakŠparoga – vrijedna, ali nedovoljno zastupljena
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.