Norveška državna agencija Innovasjon Norge je 29.7.2020 objavila Poziv za dodjelu sredstava iz programa Poslovni razvoj i Inovacije Hrvatska (Business Development and Innovation Croatia) financiran iz norveškog financijskog mehanizma  za programsko razdoblje 2014. – 2021.

Cilj programa je povećanje stvaranja vrijednosti i održivi rast u hrvatskom poslovnom sektoru, a sufinancirat će se programi iz područja zelene industrije i plavog rasta.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava unutar natječaja je 19.064.148,00 EUR, od čega će se individualne sheme projekta financirati s 16.064.148,00 EUR, a iznos financiranja za mala i srednja poduzeća (SME) iznosit će 3.000.000,00 EUR

Prihvatljivi prijavitelji su mala, srednja i velika poduzeća u privatnom sektoru. Nije obavezno imati partnera u projektu, ali projekti partnerstva se potiču i dodatno boduju tijekom ocjenjivanja.

Prihvatljive aktivnosti

Iz područja Inovativne zelene industrije prihvatljive aktivnosti su:

Razvoj, implementacija i ulaganje u inovativne ekološke tehnologije
Razvoj zelenih proizvoda i usluga
Razvoj i primjena “zelenijih proizvodnih procesa”

Iz područja Plavi rast prihvatljive aktivnosti su:

Razvoj i ulaganja u pomorske supra-strukture
Razvoj i ulaganja u obalni i pomorski turizam
Razvoj i ulaganja u plavu biotehnologiju
Razvoj i ulaganja u rudne resurse morskog dna
Razvoj proizvoda i rješenja vezanih uz pomorski transport
Razvoj rješenja o plavoj energiji
Razvoj inovativnih proizvoda i rješenja u ribarstvu i akvakulturi
Razvoj inovativnih rješenja u vezi s morskim otpadom
Razvoj inovativnih tehnologija za vodoopskrbu, uključujući desalinizaciju

Rok za prijavu je 15. studenog 2020, u 14.00.

Prijave se obavljaju putem interneta, jezik programa je engleski, a službeni dokumenti mogu se predati na hrvatskom jeziku.

Više informacija o Pozivu saznajte ovdje.

Prethodni članakZašto osposobljavati poljoprivredne proizvođače?
Sljedeći članakOdržano 18. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.