S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu corona virusom (COVID-19) Hrvatski kuharski savez je odgodio sva daljnja natjecanja, no ista će biti održana tijekom 2020. godine, a u skladu s poboljšanjem zdravstvene situacije u Hrvatskoj.

U cilj animacije kuhara i slastičara da prezentiraju kulinarska znanja i vještine, u ovoj novonastaloj situaciji, Hrvatski kuharski savez je pokrenuo prvi krug on-line kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj! Natjecanje će se provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s različitom temom sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz svojih domova.

#OstaniDomaIKuhaj je individualno natjecanje u kojemu mogu sudjelovati svi kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja, a ovotjedni zadatak je priprema glavnog jela od pilećeg batka i kokošjeg jajeta. U natjecanju sudjeluju svih kuhari i entuzijasti koji do srijede, 01. travnja, do 12:00 sati dostave na e-mail HKS-a, hks@kuhar.hr, tri fotografije jela pripremljenog na zadanu temu te normativ i kratki opis pripremljenog jela.

U ocjenjivanju jela sudjeluje ocjenjivački sud HKS-a te ocjenjivači putem društvene mreže Facebook (u omjeru 50:50), a za pobjednika natjecanja HKS je pripremio vrijedne poklon pakete.

Ovim putem pozivamo sve kuhare i slastičare da kvalitetno provedu vrijeme u izolaciji te svojim kulinarskim kreacijama uvesele naše Facebook pratitelje te, naravno, osvoje i vrijedne nagrade.

Više detalja o natjecanju potražite na kuhar.hr i Facebook stranici Hrvatskog kuharskog saveza.

#OstaniDomaIKuhaj

Prethodni članakOhrabrenje za OPG-ove uoči proljetne sjetve
Sljedeći članakSami proizvedite alkohol za dezinfekciju u kućanstvu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.