Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH), portal agrobiz.hr i Zbor agrarnih novinara HND-a zajednički organiziraju Okrugli stol pod nazivom

„Vinarstvo RH u 2016. godini: Pritisak na cijene i bolja kontrola kvalitete vina na tržištu“

koji će se održati

u petak, 08. travnja 2016. godine, u 11 sati
Hrvatsko novinarsko društvo (HND), Perkovčeva 2, Zagreb

Okrugli stol posvetit će se sljedećim temama:

– cijene na tržištu – kako vino od 1,5 do 2 eura dolazi na naše tržište i kako biti konkurentan
– kako se obavljaju kontrole vina na tržištu i treba li ih pojačati
– zašto Zakon o vinu stoji u ladicama hrvatskih institucija i što je potrebno da se u njemu promijeni

Na Okrugli stol bit će pozvani svi relevantni dionici sektora vinarstva i vinogradarstva od nadležnih institucija do samih proizvođača.

Prethodni članakSusjedovi dijelovi kuće padaju u dvorište, kome ga prijaviti?
Sljedeći članakMladi poljoprivrednici sretno stigli u Bruxelles
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.