Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina svečano će otvoriti Projekt “Certificiranja seljačke tržnice”      

dana 25. travnja (subota) 2015. godine u 10:00 sati

Gradska tržnica Varaždin

 

Prilikom kojeg će zajedno s domaćinima obići tržnicu te svečano podijeliti certifikate certificiranim proizvođačima.

 

Projekt “Certificiranja seljačkih tržnica” kroz proces certificiranja i dodjele certifikata poljoprivrednim proizvođačima na tržnicama provode Udruga hrvatskih tržnica (UHT) i Savjetodavna služba (SS).

 

Ovim programom želi se zaštiti i razvijati interese svih sudionika u izravnoj prodaji svježih i domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se nude i prodaju na tržnici. Nizom mjera, projekata i raznim drugim aktivnostima određen je način i smisao provedbe ovog programa te definirana strategija ostvarenja našeg cilja u navedenom razdoblju.

 

Realizacijom ovog programa i razvojem tržničke djelatnosti povećat će se ukupni obujam potrošnje domaćih poljoprivrednih proizvoda, što će imati izravan utjecaj za potrebom povećanja i vlastite poljoprivredne proizvodnje. Na taj način utječe se i na gospodarski razvoj i održivost ruralnog prostora.

 

 

Više o Projekt “Certificiranja seljačke tržnice”

Prethodni članakBistrenje vina
Sljedeći članakCijepljenje limuna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.