Pink Day,  festival ružičastog mirnog i pjenušavog vina slavi lijepu stranu života. Slavi dolazak ljeta, umjereno kušanje najfinijih rosé vina idealnih za tople dane, izvrsna ekstra djevičanska maslinova ulja i sve popularnije ružičaste koktele. Svi posjetitelji Pink Day-a su na dar dobili ružičaste naočale i pakete Kraševih keksa Domaćica. Svi izlagači brendirane vrećice za svoja vina. Uz druženje s vinarima i maslinarima, Pink Day su i ove godine obilježile radionice i nagrade najkreativnijim izlagačkim stolovima.

U ružičastim vinima  ali i ekstra djevičanskom maslinovom ulju GREEN IN PINK  by Romerquelle. Uživalo je tijekom vikenda više stotina posjetitelja, mnogi od njih odjeveni u ružičasto ili ukrašeni ružičastim nakitom, koji su kušali  120 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Francuske, Italije, Slovenije i Austrije, a osobito je dobro bila zastupljena Srbija s pet vinskih kuća.  Kao i obično, novinari i fotografi najaktivnije su reagirali na slavne osobe. To je ovoga puta bila Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem koji su izlagali vina vinarije Vertiz. Na afterpartyju pridružile i Daniela Trbović sa sestrom Natašom.

Osim dvodnevnog druženja na novoj lokaciji, novost su bili i pink kokteli, Pink Mixology, što je također pridonijelo odličnoj atmosferi.

Festival prijatelj ove godine je bio V.A.P.T. (Vinotrade Acrobat portfolio tasting). Održana je i Masterclass radionica „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa, koji su vodili Dino Kušen i Juraj Dusper. Održana je  radionica posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, kojih je na festivalu bilo izloženo desetak, –„ Autohtone sorte Hrvatske“. Vodio ju je jedan od najvećih znalaca maslinarstva, Edi Družetić.

„Pink Mixology“ powered by Double Dutch / Alca Beverages radionicu vodila je Natali Borić, prvakinja među mladim barmenima (ovu bi riječ  trebalo promijeniti u bar-woman!). U nedjelju je bila radionica „Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede koju je vodila mag. ing agr. Nikolina Paleka.    

Pink Day je nastavio i s tradicionalnim nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog mjesta. Žiri u sastavu: Sanja Muzaferija, predsjednica udruge WOW; osnivačica i direktorica festivala Pink Day, Zrinka Jelić-Belinić, izvršna direktorica Festivala i Vlasta Pirnat, art-direktorica Festivala, odabrao je najljepše izlagačke stolove.

Ove godine  glavna nagrada bio je paket vodećeg beauty-tech brenda Foreo (www.foreo.com) koji profesionalne tretmane donosi u domove beauty entuzijasta diljem svijeta, a pripremili su paket pink uređaja u vrijednosti od tisuću eura koji je otišao u  zagrebačku Miva galeriju vina koja je premijerno izložila brend najprodavanijeg rosé vina na svijetu, „Whispering Angel“.

Drugom nagradom,  ružičastim SMEG kuhalom za vodu (u vrijednosti od 1500 kuna) nagrađen je kreativno uređen kutak vinarije Royal Hill. Bogati paket kozmetike Nikel (u vrijednosti od 600 kuna) osvojio je istarski izlagač Bastiàn. Posebnu pohvalu dobila je i Enosophia iz Feričanaca, a od izlagača Green in Pink sponsored by Romerquelle. Kao znak pažnje cvijeće je dobio izlagač extra djevičanskog maslinovog ulja DalFleur, od sorte oblica s položaja u šibenskom zaleđu.

Na kraju prvog dana festivala održan je i After Party u suradnji s Laubom. Na njemu je poslužena posebna Pink ponuda pića uz glazbeni program na kojem su se u odličnoj atmosferi družili izlagači i posjetitelji.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Pink-1-Day-25.-5.-22..odt-1024x681.jpg

Snimke: Marko Čolić