Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan prvi puta dolazi u službeni posjet Republici Hrvatskoj.

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom, u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u 13:30 sati, u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

Razgovarat će se o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici u okviru 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora te njezinoj budućnosti na razini Unije, ciljevima održivog razvoja i drugim politikama koje utječu na ZPP, kao i o nepoštenim trgovačkim praksama na razini Europske unije.

 

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije ministra Tolušića i povjerenika Hogana u 14:00 sati.

 

U 15:00 sati povjerenik Hogan će održati radni sastanak s Odborom za poljoprivredu i Odborom za europske poslove u Hrvatskom saboru.

 

U popodnevnim satima povjerenik Hogan i ministar Tolušić posjetit će OPG Zore Dužaić u Kominu pokraj Sv. Ivana Zeline. Posjet je otvoren za medije.

U petak, 24. ožujka 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Kući umjetnosti Lauba u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića 23) povjerenik Hogan, ministar Tolušić i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Petir sudjelovat će na dodjeli nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika, poljoprivrednoj konferenciji i Dijalogu s građanima.

 

Više o Dijalogu s građanima na :

https://ec.europa.eu/info/events/citizens-dialogues/citizens-dialogue-zagreb-commissioner-phil-hogan_en

 

Prethodni članakKako riješiti ostavinsku raspravu?
Sljedeći članakPravo na smanjenje naknade za smeće
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.