src=Poziv na tiskovnu konferenciju Hrvatske voćarske zajednice na temu: Zaštitimo domaću proizvodnju , koja će se održati u Bjelovaru na korzu na štandu Hrvatske voćarske zajednice (ispred Konzuma) 19. 10. 2018. s početkom u 12.00 sati.

Hrvatska voćarska zajednica vas poziva na tiskovnu konferenciju u Bjelovaru dana 19. 10. 2018. s početkom u 12.00 sati na kojoj će govoriti Predsjednik kriznog stožera HVZ Željko Ledinski i tajnik Udruge voćara Virovitičko-podravske županije i član vijeća HVZ Davor Krznarić.

Tema konferencije je kako zaštititi domaću proizvodnju jabuka, te ukazati na nekorektne postupke domaćih trgovačkih lanaca koji prodaju uvoznu jabuku na akcijama po 9,99 kn/kg. OPG Ledinski će na štandu HVZ nuditi domaću jabuku Granny Smith po 3 kg za cijenu 1 kg uvozne jabuke iz Španjolske koja se ovaj tjedan nudi na akciji u Bjelovaru u trgovačkom centru Konzum. Akcija će trajati 3 dana pod motom 3×3,33=9,99 kn kupujte 3 kg domaće jabuke za cijenu 1 kg u trgovačkom lancu.

Na taj način želimo potaknuti građane da kupuju domaću robu od svojih susjeda u kratkim lancima opskrbe po povoljnijim cijenama od onih koje se nude na akcijama u trgovačkim lancima.istaknuo je Predsjednik Hrvatske voćarske zajednice, Branimir Markota

Prethodni članakZašto stabla trešanja i šljiva luče smolu?
Sljedeći članakProdaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na OPG-u
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.