Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane i hrane za životinje nakon posljednje sjednice Povjerenstva upućen je na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću putem e-savjetovanja koje će trajati dva tjedna, zaključno s 5. listopadom 2015. godine.

Koristimo priliku pozvati zainteresiranu javnost da nam, putem za to predviđenih obrazaca, dostavi svoja mišljenja i prijedloge kako bi konačni tekst pravilnika bio kvalitetan put prema uspostavi sustava koji će svima biti na ponos.

Ovim Pravilnikom će se po prvi puta u Republici Hrvatskoj uspostaviti sustav doniranja hrane i hrane za životinje koji će osigurati da donirana hrana uistinu dođe do onih kojima je najpotrebnija. Valja napomenuti da sustav predviđa i značajno smanjenje uništavanja, odnosno bacanja hrane i zaštite okoliša.

Prethodni članakNedostatak magnezija kod vinove loze
Sljedeći članakMože li se točno u dan odrediti rok berbe?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.