Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (nelektorirana verzija) upućen je na neformalne konzultacije u Opću upravu za poljoprivredu (DG Agri). Do slanja Programa na konačno odobrenje moguće su njegove izmjene pa je Ministarstvo poljoprivrede otvorilo zadnji krug javne rasprave do 28. veljače 2014. do kad je na Program moguće slati komentare, prijedloge i primjedbe.

Komentari, prijedlozi i primjedbe se zaprimaju zaključno s 28. veljače 2014. na adresi e -pošte eafrd@mps.hr, s naznakom predmeta „KOMENTARI NA PRR“.
Sve konstruktivne prijedloge koji će biti u skladu sa zakonskom regulativom, razmotriti će se, a neki sigurno i uvrstiti u konačnu inačicu Programa.

Ova obavijest, Program ruralnog razvoja (nelektorirana verzija) i sve inačice Prezentacije Programa ruralnog razvoja mogu se naći na slijedeće linku:

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=129

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKovrčavost lišća – najčešća bolest bresaka i nektarina
Sljedeći članak3,3 milijuna kuna iz IPARD -a za tov pilića
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.